ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Με αφορμή τη συγγραφή του νέου βιβλίου του κ. Γκιμπερίτη Β. με τίτλο "ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ" θα αναφερθούμε στο σημαντικό έργο του παραπάνω εκπαιδευτικού, που υπηρέτησε στο σχολείο μας και υλοποίησε πληθώρα πρωτοπόρων εκπαιδευτικών δράσεων.

Συγκεκριμένα Το Εργαστήριο Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Σερρών αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα προς μίμηση. Είναι το πρώτο που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες δημιούργησε ιστότοπο, μαθητική ηλεκτρονική εφημερίδα αλλά  και εφαρμογές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Ελληνόπουλα που μεγαλώνουν στο εξωτερικό. Γι αυτές τις εντυπωσιακές δραστηριότητες τιμήθηκε  περισσότερες από 40 φορές από διάφορους φορείς ενώ το διαθέσιμο σήμερα υλικό του ιστοτόπου αποτελεί σημαντική πηγή αναζήτησης στοιχείων για διάφορους τομείς ενδιαφερόντων.

    Σήμερα καταγράφεται στο βιβλίο των ρεκόρ:
Α. Σαν το πρώτο σχολείο στο Ελληνικό Internet από το 1995 και ταυτόχρονα με σχολική ηλεκτρονική εφημερίδα.
Β. Βράβευση του κ. Γκιμπερίτη για όλα τα παραπάνω αλλά και σαν ο πολυγραφότερος συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής.

 

Στην λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου τον Φεβρουάριο του 2009, βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, ο δημιουργός αυτού του επιτεύγματος επί 14 χρόνια, που είναι ο Kαθηγητής πληροφορικής - Συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής & Συγγραφέας του βιβλίου πληροφορικής του Λυκείου, Βαγγέλης Γκιμπερίτης, καθώς και οι μαθητές που ακολουθούν και υλοποιούν το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο του.


Μερικές από τις παλαιότερες δράσεις που αξίζει να εξερευνήσετε είναι οι εξής:

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση