Η Νανόχηνα στο Eco Festival

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος, ο Δήμος Σερρών διοργανώνει το Eco festival, μια γιορτή με ποικίλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων ενάντια στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων.
Το σχολείο μας  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αρβαντά Αγγελική, συμμετέχει με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Α1 τμήματος “Ταξιδεύοντας με τη Νανόχηνα της Λίμνης Κερκίνης", που εκπονήθηκε τη φετινή χρονιά στα πλαίσια του ομώνυμου  τοπικού θεματικού δικτύου.

Επιλέξτε τις φωτογραφίες για να τις μεγενθύνετε.


Η νανόχηνα της Λίμνης Κερκίνης

         -

 Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στην παρουσίαση των προγραμμάτων των σχολείων που συμμετείχαν στο τοπικό θεματικό δίκτυο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών με θέμα "Η νανόχηνα της λίμνης Κερκίνης".

Οι μαθητές του Α1 παρουσίασαν αναλυτικά τη ζωή, τα χαρακτηριστικά της νανόχηνας και τον τρόπο μετανάστευσης της ενώ εντυπωσίασαν με το τραγούδι που δημιούργησαν βασισμένο στο ποίημα του συμμαθητή τους Τ. Μάρκου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητέςμας

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το: 6ο Γυμνάσιο Σερρών, ΓΕΛ Ν.Ζίχνης, ΕΠΑΛ Ηράκλειας, Γυμνάσιο Ποροίων, Γυμνάσιο Λιβαδιάς, ΓΕΛ Ηράκλειας, 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών.

 

 

Το τραγούδι για τη νανόχηνα από τους μαθητές

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από την προετοιμασία αλλά και την παρουσίαση των μαθητών μας

Μεσόγειος SOS

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2015 ενημέρωση για το νερό από το δίκτυο Μεσόγειος SOS. Στους μαθητές των τμημάτων Α1, Α2 και Γ1 από την κ. Κουλουζάκη Στελλίνα παρουσιάστηκαν φαινόμενα σπατάλης νερού στο σχολείο και στο σπίτι καθώς και τρόποι εξοικονόμησής του. Συντονιστής της εκδήλωσης η καθηγήτρια Τεχνολογίας Αρβαντά Αγγελικη.

Μερικά στιγμιότυπα από την ενημέρωση

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση