Απολογισμός δράσης STEM2.0

Απολογισμός της συμμετοχής του σχολείου μας στο eTwinning έργο 'Learning and teaching through STEAM" που πραγματοποιείται σε συνεργασία με  το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης και του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας Λευκωσίας Κύπρου λόγω της υποχρέωσης που προέκυπτε από την επιλογή μας για παραλαβή του ρομποτικού κιτ micro:bit.

Η δράση θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.

E-twinning δράση STEM 2.0

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των μαθητών του Α4 και Α5 τμήματος του 6ου Γυμνασίου Σερρών στη δράση Etwinning STEM 2.0  στα πλαίσια του  μαθήματος της Τεχνολογίας με υπεύθυνη την κ.Αρβαντά Α.

Η δράση που θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με  το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης και του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας Λευκωσίας Κύπρου και έχει τίτλο 'Learning and teaching through STEAM"

Η μέθοδος STEΑM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τις τέχνες και την τεχνολογία.
 
Δείτε τα στιγμιότυπα από τη δράση στα σύντομα  βίντεο που ακολουθούν
 

Δράση STEM2.0: Τα πρώτα βήματα


Δράση STEM2.0: Προγραμματισμός Microbit


Δράση STEM2.0: Περίπλοκες κατασκευές

Το δέντρο που μας ενώνει

Συμπερίληψη προσφύγων: Δράση στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας

Μάσκες στην εποχή του κορονοϊού

Πως φτιάχνουμε μάσκες μόνοι μας ; Πως τις φοράμε; Τι μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνουμε; Τι πρέπει να προσέχουμε ;

Αυτά και πολλά άλλα θα βρείτε στον ψηφιακό πίνακα που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες  της Α΄Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας.

 

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Second Life: Δεύτερη ευκαιρία στο περιβάλλον με κυκλική οικονομία

'Ενα  άρθρο  στο infonews24.gr του Δημήτρη Κώττα  για την Μαθητική εικονική επιχείρηση Second Life του B2β του 6ου Γυμνασίου Σερρών,

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο


Σελίδα 1 από 3

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση