Εκπαιδευτική Ρομποτική:Πέντε μήνες με το LEGO EV3

Tο 6ο  Γυμνάσιο Σερρών απέκτησε τη φετινή χρονιά το κιτ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 δωρεά του   Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas. Στα πλαίσια της δωρεάς έπρεπε να οργανώσουμε ομάδα ρομποτικής, να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς, να κοινοποιήσουμε την παρουσία του στην σχολική και ευρύτερη κοινότητα, να του δώσουμε σχήμα και μορφές, να λύσουμε προβλήματα, να καινοτομήσουμε, να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε ομαδικά, μα πάνω απ όλα να ασχοληθούμε και να μάθουμε μαζί του.

Το απαιτητικό αλλά συνάμα συναρπαστικό αυτό πεντάμηνο ταξίδι αποτυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Συντονισμός ομάδας ρομποτικής Αρβαντά Αγγελική

Έπαινος ανάπτυξης τοπικής οικονομίας

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της  μαθητικής επιχείρησης Spirulife του σχολείου μας  (Β3α και Γ1β) που απέσπασαν τον έπαινο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΚΟΝΟΜΙΑΣ κατά τη συμμετοχή τους στην εμπορική έκθεση Θεσσαλονίκης του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εικονική επιχείρηση".

    Η «Εικονική Επιχείρηση» εκπαιδεύει τους μαθητές στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τους βάζει να σκεφτούν δημιουργικά, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καταλάβουν τα ταλέντα τους. Mαθαίνουν να δουλεύουν αποτελεσματικά μέσα σε μία ομάδα, να δημιουργούν αληθινά προϊόντα, να τα προωθούν, να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές ξέρουν να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες. Η ικανότητα αυτή δεν τoυς οδηγεί μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά τους βοηθά να εξασκήσουν πιο αποτελεσματικά όποιο επάγγελμα κι αν επιλέξουν.

Κατασκευές Τεχνολογίας Α΄ Γυμνασίου

Κατασκευές των μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Σερρών στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας κατά το σχ. έτος 2017-18.

Learning with STEM

Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετέχει στην eTwinnng δράση για το STEM με το project Learning with STEM. Συνεργαζόμενα σχολεία είναι ένα σχολείο από την Τουρκία (Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Akşehir ) και δύο από την Ελλάδα (4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης,και FIRST SENIOR HIGH SCHOOL NEA MAKRI).

Σκοπός του project Learning with STEM είναι η καλλιέργεια γνωστικών δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες μαθητές και η αφύπνιση του ενδιαφέροντός τους για την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της εμπλοκής τους σε βιωματικές δραστηριότητες που είναι κοντά στην καθημερινότητά τους. Υπεύθυνη δράσης: Αρβαντά Αγγελική

Οι μαθητές, στο ξεκίνημα του προγράμματος, αποτυπώνουν στις ζωγραφιές τους τι σημαίνει STEM σε μια προσπάθεια να ορίσουν το λογότυπο του προγράμματος. 

 

Μαθαίνοντας με το STEM

Έκθεση και βράβευση κατασκευών Τεχνολογίας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29-5-2018 η καθιερωμένη έκθεση Τεχνολογίας με τις κατασκευές των μαθητών της Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, που στήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου  εκτέθηκαν  πάνω από 80 ατομικά έργα, όλα φτιαγμένα από κάθε είδους απλά υλικά. Αντλίες νερού, φάροι, ρομποτικοί βραχίονες, αυτοκίνητα, υπολογιστές, τηλέφωνα, ανεμογεννήτριες, ψυγεία, ρολόγια, αερόστατα και πολλές ακόμη εντυπωσιακές κατασκευές είχαν φέτος την τιμητική τους, κάνοντας δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από  μαθητές της Γ΄ Τάξης, και καθηγητές του σχολείου.

Ακολουθεί  video με στιγμιότυπα από την έκθεση της Τεχνολογίας

Νικητές τελικά αναδείχθηκαν οι παρακάτω μαθητές οι οποίοι και  βραβεύθηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με ξεχωριστά δωράκια :

Λαμπριανίδης Ευθύμης για την κατασκευή του Αντλία νερού

Τρέντου Γεώργιος για την κατασκευή του Ρομποτικός βραχίονας

Καλουπτσής Γεώργιος για την κατασκευή του γήπεδο με φωτισμό από ηλιακή ενέργεια και η

Βλάχμεη Χρυσάνθη –Χριστίνα για την κατασκευή της Στάδιο

       Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους!

    Ακολουθεί video με στιγμιότυπα της βράβευσης των μαθητών από Διευθύντρια του σχολείου κ. Ούτσιου.

Σελίδα 1 από 6

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση