Εκδήλωση για την Ημέρα Μαθηματικών 2018

Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2018 έτους Μαθηματικών, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να οριστεί ως ημέρα Μαθηματικών για το σχολείο μας η 11η Μαΐου 2018.

Η εκδήλωση για την ημέρα των Μαθηματικών ξεκίνησε με εισήγηση του κ. Βαρσάμη Δημητρίου με θέμα: «Κρυπτογραφία». Ο κ. Βαρσάμης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ακολούθησε ομιλία για τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στη ζωή μας και ενημέρωση για διαγωνισμούς που διενεργεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, από τον κ. Κάκανο Ιωάννη, Ειδικό Γραμματέα του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα έλαβε χώρα η βράβευση των μαθητών του σχολείου μας που πέτυχαν στους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. από τον κ. Τιμοθεΐδη Αναστάσιο, Πρόεδρο του Παραρτήματος και την κ. Ούτσιου Στυλιανή, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση του μαθητή της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Σερρών Αγγελούδη Χρυσάφη, με θέμα: «Το Άπειρο».

Ευχαριστούμε τους ομιλητές για την ανταπόκριση τους στην πρόσκλησή του σχολείου μας.

Οργανωτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν ο κ. Πασχαλίδης Νικόλαος, Μαθηματικός του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

Τελετή εορτασμού Αγίου Γεωργίου 2018

   Στις 23-04-2018 κατόπιν προσκλήσεως του Συνταγματάρχη Αλ. Παπαδόπουλου, διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού στις Σέρρες, δύο τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Ιλάρχου Γεωργίου Κλεισάρη για να παρακολουθήσουν την τελετή του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομαρτυρος και Τροπαιοφόρου, Προστάτη του Στρατού (πεζικού).

   Μετά το πέρας της δοξολογίας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο ακολούθησε επίδειξη οπλισμού, οπλικών συστημάτων και δυνατοτήτων του Στρατού, από το προσωπικό του Συντάγματος. Τέλος ακολούθησε δεξίωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήταν παρόντες στην τελετή.

   Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Συνταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για την πρόσκληση, την ξενάγηση και το χρόνο που αφιέρωσε υποδεχόμενος στο γραφείο του τη Διευθύντρια και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

   Εκτός από τα παρακάτω μπορείτε να δείτε επιπλέον στιγμιότυπα της επίσκεψής μας εδώ. (επιλέξτε το σύνδεσμο με το ποντίκι σας και περιηγηθείτε στο άλμπουμ με τα βέλη δεξιά και αριστερά).


Σελίδα 1 από 31

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση