Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

To 6o Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Σερρών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017.

 Η εβδομάδα  (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου) που έγινε πλέον θεσμός στην πόλη μας  ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν μέτρα βιώσιμης μετακίνησης και να προσκαλέσουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν μετακινήσεις  που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών των μαθητών και η βράβευσή τους έγινε την Τετάρτη 11-10-2017 στην αίθουσα του ΚΕΔΗΣ Σερρών.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Ζίχναλης Παναγιώτης και  Βασιλάκος Χρήστος  υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αρβαντά Αγγελικής

 

Αγιασμός Σχολ. Έτους 2017_2018

Τη Δευτέρα , 11-9-17, στις 10:00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας και Σϋμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολος Ντάνης καθώς και ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΎΣΔΕ κ. Παπαχρήστου Βασίλειος.

Το κλίμα υπήρξε κατανυκτικό και μας εφοδίασε με προσδοκίες για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και αρμονική συνεργασία με γονείς και μαθητές καθώς και καλή πρόοδο στους μαθητές. Παρότρυνε επίσης τους μαθητές, με τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας που διαθέτει με τους εφήβους, να περιορίσουν τον κίνδυνο αμφισβήτησης και απόρριψης που διαθέτουν λόγω της ηλικίας τους, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε το ρόλο του σχολείου ως δεύτερης οικογένειας.

Ακολούθησε παρουσία του Μητροπολίτη συζήτηση στο γραφείο του Συλλόγου των Καθηγητών. Στη συνέχεια οι μαθητές της Α τάξης ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας, στον κατάφυτο προαύλειο χώρο με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο κλειστό γυμναστήριο. Τέλος μοιράστηκαν βιβλία στους μαθητές.

Σελίδα 1 από 19