Παραγωγή σαπουνιών

Παραγωγή σαπουνιών με ψυχρή μέθοδο από τους μαθητές/τριες του Β3β στα πλαίσια  της μαθητικής επιχείρησης σαπωνοποίας "Καρυατίδες"στο μάθημα της Τεχνολογίας με καθηγήτρια την Αρβαντά Αγγελική, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Σερρών κ. Μανδηλιώτη.
 
  

Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών στην ΕΡΑ Σερρών

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες του Γ1β και Β3α με υπεύθυνη την καθηγήτρια της Τεχνολογίας Αρβαντά Αγγελική   επισκέφτηκαν την ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ όπου στα πλαίσια του προγράμματος ¨Κάνε την εκπομπή σου¨ σε συνεργασία με τον  ΣΣΝ Σερρών,  μίλησαν μια ώρα για την μαθητική επιχειρηματικότητα και καινοτομία παρουσιάζοντας την  μαθητική τους επιχείρηση τίτλο Spiroylife που δημιουργήσαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Οι μαθητές/τριες  έζησαν για μια ώρα τη μαγεία του ραδιοφώνου ενώ είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στους χώρους της ΕΡΑ Σερρών όπου ενημερώθηκαν για το πλούσιο αρχείο της και την εξέλιξη των ραδιοφωνικών εκπομπών από την δημοσιογράφο κ. Θάλεια Καμπουρίδου την οποία και ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη SEREXPO

Την Παρασκευη 29-9-2017 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας την SEREXPO τη Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση του Επιμελητηρίου Σερρών με σκοπό να γνωρίσουν το σερραϊκό επιχειρείν και τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΣΚΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πάρκο των Δεινοσαύρων που λειτουργεί στον Θεματικό Πάρκο της ΔΕΘ.Εκεί οι μαθητές είχαν τη δυνατόητα να βιώσουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο μέσω τεραστίων ρομποτικών εκθεμάτων, ήχων και εφέ που έδωσαν την αίσθηση ότι βρίσκονταν σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή. Το πάρκο συνθέτουν περισσότεροι από 20 δεινόσαυροι με τον ψηλότερο να φτάνει τα 6 μέτρα και πρόκειται για τον βραχιόσαυρο χορτοφάγο, ενώ περιλαμβάνει 30 εκθέματα. Είδαμε τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και άλλους. Επίσης γίνανε οι ίδιοι αρχαιολόγοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

    Καταπληκτικές και μοναδικές εμπειρίες που ευαισθητοποίησαν τα παιδιά για το περιβάλλον και την οικολογία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα παραγωγής Σπιρουλίνας

Την  Πέμπτη 2-11-2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών της Β΄ και Γ΄ τάξης  του 6ου Γυμνασίου Σερρών στη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας Σπιρουλίνας στα Θερμά Νιγρίτας  με γνώμονα την ενασχόληση τους με την μαθητική επιχείρηση Spirulife - Critsi taste στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αρβαντά Αγγελική.

Σκοπός ήταν οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τη σπιρουλίνα, ένα από τα πλέον «δημοφιλή» μικρoφύκη παγκοσμίως, που μπορεί να θεωρηθεί σήμερα ως ένα συμπλήρωμα διατροφής με ιδιότητες «λειτουργικού τροφίμου» δηλαδή ενός τροφίμου πλούσιου σε βιοδραστικά συστατικά τα οποία προσφέρουν πλεονεκτήματα για την υγεία του καταναλωτή.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους χώρους παραγωγής της εταιρίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ιστορία της εταιρείας  και  των προϊόντων της. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με διανομή προϊόντων της εταιρείας στους μαθητές. 

Δείτε σχετικό βίντεο της επίσκεψής μαςΣελίδα 1 από 2

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση