Ατομικές κατασκευές στην Τεχνολογία Α΄ Τάξη

Ατομικές κατασκευές των μαθητών/τριων τη; Α΄τάξης του 6ου Γυμνασίου Σερρών στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Έκθεση –Παρουσίαση έργων τεχνολογίας Α΄ Β΄ και Γ΄ τάξης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας η έκθεση-παρουσίαση των έργων των μαθητών/τριων των τριών τάξεων του 6ου Γυμνασίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσίασαν τις κατασκευές τους, η Β ΄ Τάξη παρουσίασε τις μαθητικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν και η Γ ΄τάξη τις πειραματικές έρευνες με τις οποίες ασχολήθηκαν τη φετινή χρονιά

 

To 6o Γυμνάσιο Σερρών στο Eco Festival

Μαθητές και μαθήτριες δύο τμημάτων του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας και σχετικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το 6ο  ECO FESTIVAL  που διοργάνωσε ο  Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος    WED”  και  της  Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας  Αειφόρου  Ανάπτυξης  στο μεγάλο πάρκο του Δήμου Σερρών .

Είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν από τον κ. Σ. Μανδηλιώτη Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Σερρών στο περίπτερο του ΕΚΦΕ συμμετέχοντας μαθητές και καθηγητές σε δράσεις όπως παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κίνηση ποδηλάτου,μεταφορά νερού από ένα δοχείο στο άλλο, μίλησαν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έμαθαν για τη λειτουργία του ηλιακού κατόπτρου και θερμοσίφωνα. 

Συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικαστικού Παπαγιάννη στην δημιουργία εικαστικής κατασκευής  που κοσμεί το χώρο του πάρκο.

Επισκέφτηκαν τα περίπτερα των διαφόρων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ μίλησαν και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους, τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Αρναίας για τη μέλισσα και τα προϊόντα της στα πλαίσια της σχετικής επιχείρησης μελιού που έχουν δημιουργήσει στο μάθημα της τεχνολογίας

Ζωγράφισαν και συμπλήρωσαν παζλ με περιβαλλοντικά θέματα όπως το νερό ενώ απόλαυσαν και θεατρική παράσταση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ήταν μια υπέροχή μέρα που χάρισε πολλές εμπειρίες στους μαθητές μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και ειδικά στην υπεύθυνη Σ.Δ  Ν. Σερρών κ. Σοφία  Ευθυμιάδου.

Βράβευση έργων Τεχνολογίας Α΄ Τάξης

  Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η έκθεση Τεχνολογίας των έργων της Α΄ Τάξης. Στη συγκεκριμένη έκθεση, που στήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου  εκτέθηκαν  88 ατομικά έργα, όλα φτιαγμένα από κάθε είδους απλά υλικά. Αερόστατα. φάροι, ανεμογεννήτριες, ηλιακοί φούρνοι, θερμοκήπια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, ραπτομηχανές ποδήλατα  και πολλές ακόμη εντυπωσιακές κατασκευές έκαναν δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από  μαθητές της Γ΄ Τάξης, και καθηγητές του σχολείου.

Νικητές τελικά αναδείχθηκαν οι παρακάτω τρεις μαθητές οι οποίοι και  βραβεύθηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με ξεχωριστά δωράκια :

  • §Σανακίδης Γιώργος για το έργο του Αιολικό πάρκο
  • §Μερτζάνος Ευριπίδης για το έργο του Ηλιακός φούρνος
  • §Καπαλτσίδης Δημήτρης Τιμολέων για το έργο του Φάρος

Έκθεση έργων Τεχνολογίας

Σελίδα 1 από 3

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση